store malerier

Art by Majbrit Lund

Min hverdag har altid været meget kreativ og jeg har malet så længe jeg kan huske. Mine malerier er abstrakte, moderne og ofte meget farverige.

Inden det første penselstrøg har jeg altid en ide til hvilket udtryk, jeg vil have frem, men de mange muligheder der er i det abstrakte maleri drager mine tanker og udtrykket ændres ofte undervejs. At male er en leg og jeg holder meget af at eksperimentere og bruger derfor forskellige redskaber og teknikker til at forme maleriet.  Jeg arbejder meget med grafiske former og linjer, der er med til at give mine malerier bevægelse og energi.

 

Mine malerier bliver skabt i mit værksted i Nordsjælland. Det er her jeg finder ro og slapper af med penslen hånden. Jeg arbejder med flere stilarter, da det er vigtigt for mig, at lade mit humør og føleleser bestemme værkets udtryk.

 

 

Inspiration

Hvad inspirerer mig til at male ?

Alt i min hverdag inspirerer mig, både bevidst og ubevidst.

 

Skoven facinerer mig med dens smukke nuancer fra blomster og træer. At se skoven blive dækket af grønne friske blade om foråret til de visner på smukkeste vis til efteråret.

 

Den blå farve bruger jeg rigtig meget i mine malerier. Det er en kølig og beroligende farve som tiltaler mig. Jeg bliver draget af himmel og hav.

Hvis der ét ord, man kan hæfte på Majbrit Lunds malerier, er det bevægelse. Det føles altid, som om man er vidne til et ryk, et skift og, nogle gange , en eksplosion. Overfor den eksplosive energi, der kendetegner hendes malerier er der store passager fuld af hvid stilhed, Modsætninger finder man også i penselbehandlingen. Rolige felter med kraftige konturlinjer modsvares af eksplosioner, hvor farven stænkes på lærredet. Ofte , så den driver ukontrollabelt ned over lærredet. En nøje balance mellem styring og tilfældighed, der er med til at give dynamik til malerierne.
Tom Jørgensen "101 kunstner"